Spiritualitate modernă

Teresa Mintz

Spiritualitatea în societatea modernă

Practica yoga. Activarea chakrelor. Am folosit flăcări fractale animate care ilustrează foarte bine complexitatea universului. Figura coroanei de deasupra capului este Sahasrara – Chakra Coroanei. Simbol al conștiinței universale și al unității. Mai jos se află celelalte șase chakre: Ajna, Vishuddha, Anahata, Manipura, Swadhisthana și Muladhara.

Când vine vorba de spiritualitate, fiecare religie și cultură are ceva unic de oferit. Unii cred în atingerea pasiunii lor dansând pe muzică de transă, ca în sufismul islamic, sau prin acte de auto-negare, ca în credința catolică strictă. Lectura psihică este spiritualitatea modernă.

Când vine vorba de spiritualitate, fiecare religie și cultură are ceva unic de oferit. Unii cred în atingerea pasiunii lor dansând pe muzică de transă, ca în sufismul islamic, sau prin acte de auto-negare, ca în credința catolică strictă.

Nimeni nu se naște să creadă într-o anumită religie. Modul în care un copil este crescut și apoi ceea ce alege să creadă este ceea ce determină ce religie va urma. Cea mai puternică legătură a acestei determinări este cu încrederea pe care o are cineva în el.

Un aspect al acestei credințe este deci misticismul.

Misticismul sau, uneori, religia misterelor, este conștientizarea unei realități superioare și definitive. Pentru mulți oameni, această realitate este apropierea de Dumnezeu pe care o obțin prin diverse mijloace.

Conceptul de divinitate este greu de acceptat de creierul uman, având în vedere explicațiile științifice care există pentru fiecare tranzacție care are loc în această lume. Este ciudat de greu de înțeles puterea și existența unei ființe, mai puternică și mai independentă decât toate celelalte ființe, care controlează procesele care au loc în această lume.

Această ființă, care nu poate fi auzită, văzută sau atinsă, poate fi experimentată doar prin intermediul sentimentului, care, de asemenea, nu poate fi descris fizic. Ceea ce explică acest sentiment este atunci conceptul de misticism.

În budismul Mahayana, misticismul se referă la unirea omului, într-o relație unică și foarte intrinsecă, cu o realitate definită. Adepții budismului, care sunt, de asemenea, practicanți ai misticismului, se străduiesc să hrănească și să dezvolte în continuare această relație în diferite moduri.

Aceste mijloace pot include meditația, dansul, efectuarea de ritualuri standard, cântatul, cântatul împreună cu diverse altele.

Ceea ce este interesant în legătură cu acest concept este că nu îi leagă pe oameni de o anumită religie. Asta înseamnă că, dacă o persoană practică sufismul pentru a dezvolta o relație cu Allah, nu înseamnă deloc că o astfel de relație nu poate fi formată în hindu-creștinism. Adevărul este că nu numai că căile de obținere a acestor relații sunt foarte asemănătoare între ele, dar și scopurile acestor căi sunt similare și ele constituie dezvoltarea unității cu cel mai înalt adevăr, așa cum s-a menționat anterior.

Conform istoriei misticismului, rădăcinile sale se găsesc în subcontinent, în special la budism, islam, sikhism și hinduism. Cu toate acestea, cercetătorii care lucrează pe această temă sunt de părere că misticismul este semnificativ diferit de multe alte școli de practică religioasă și că cele mai importante cerințe pentru practicarea lui dintre toate sunt credința, determinarea și concentrarea. Acestea sunt elemente care nu au sau au foarte puțin de-a face cu tipul de religie pe care o persoană o profesează. Singura parte a religiei unei persoane care alege să practice jocul misticismului este determinarea tipului de exercițiu pe care îl face.

Există părți ale vieții de astăzi de care nu toată lumea este conștientă. Se vede în mod obișnuit astăzi, oamenii se luptă pentru religie, încercând să dovedească faptul că sunt oameni care sunt pe calea corectă a religiei, dar nu este neobișnuit să găsești oameni care acceptă cu ușurință alte persoane de o religie diferită în mișcare, ajutând să supraviețuiască haosului care s-a întâmplat. a fost creat acum odată cu apariția Epocii Vărsătorului.

Pentru cei care cred și pentru cei care privesc dincolo de dogmele care limitează această societate, mișcarea New Age este o mișcare spirituală care combină învățăturile metafizice și spirituale și știința într-o combinație de tradiții și religii orientale și occidentale.

După cum s-a menționat mai sus, mișcarea New Age nu face diferențe între oameni în funcție de tradițiile sau religiile lor și, ca atare, viziunea pe care o prezintă lumii de astăzi este una holistică, care a reunit, atât știința, cât și spiritul.

Ideea este de a combina și de a folosi cunoștințele și tradițiile care ajută deja anumite secte de oameni pentru a oferi asistență pașnică și altora.