Studii spirituale

Importanța studiului spiritualității – Studiul științei spirituale este parte integrantă pentru a ne ajuta să înțelegem importanța motivelor pentru care ar trebui să facem practică spirituală. Numai atunci când intelectul este convins de importanța practicării Spiritualității putem face un efort concertat pentru a face practică spirituală regulată.

Ce ar trebui să învățăm?

În mod ideal, cărțile pe care le citim ar trebui să ne ofere indicații clare cu privire la calea de urmat în practica spirituală. Îndrumările oferite în carte trebuie să se conformeze celor șase principii de bază ale spiritualității.
Din perspectiva citirii textelor spirituale pentru creșterea noastră spirituală, cel mai bine este să citim literatură scrisă de Sfinți sau Gururi . Există 100% Conștiință Divină în textele scrise de Sfinți de cel mai înalt nivel, în comparație cu 0-2% în cazul textelor spirituale scrise de alți scriitori de un nivel spiritual inferior. Așadar, citind cărți spirituale scrise de autori de un nivel spiritual inferior, cel mult putem dobândi unele cunoștințe la nivel intelectual. Dar atunci când citim texte spirituale scrise de sfinți, chiar și în timpul lecturii obținem Conștiința Divină (Chaitanya), care este scopul din spatele practicării practicii spirituale.
Atunci când citim texte sfinte trebuie să fim atenți să nu ne limităm înțelegerea la un punct de vedere miop și sectar. Trebuie să încercăm să o reconciliem cu știința atotcuprinzătoare a Spiritualității.
Atunci când citim Scripturile trebuie să înțelegem că există un înțeles implicit al textului. Este important pentru noi să înțelegem sensul implicit și să-l punem în practică. Mai mult, indiferent câte sute de lecturi biblice periodice facem, acestea nu au prea multe beneficii în ceea ce privește creșterea noastră spirituală.

Cum ar trebui să studiem?

Ar trebui să începem prin a citi introducerea textului spiritual, pentru a înțelege autorul sau compozitorul care a stat la baza compunerii textului. Aceasta ne va ajuta, de asemenea, să înțelegem contextul în care autorul sau compozitorul a explicat principiile spirituale.
Trebuie să ne punem întrebări la fiecare pas pentru a verifica dacă am înțeles fiecare rând din text. Dacă suntem neclarificați în vreun fel, atunci trebuie să obținem clarificări de la ghidul nostru spiritual sau de la organizatorul satsangurilor (întâlniri spirituale) la care participăm.
Odată ce o anumită parte a textului este clară, trebuie să o explicăm cuiva în propriile noastre cuvinte. Explicarea conceptelor altora și încurajarea lor să pună întrebări este o modalitate excelentă de a afla cât de bine înțelegem un anumit concept.
Trebuie să verificăm dacă am experimentat ceea ce am învățat și să ne întrebăm că dacă nu, atunci de ce nu. Dacă nu am experimentat un anumit Adevăr din textul sfânt, înseamnă că trebuie să facem mai multă practică spirituală.

5. Trebuie să ne facem un plan specific pentru a practica ceea ce am înțeles și să analizăm din când în când dacă experimentăm semnele de progres așteptate.

6. Trebuie să studiem aceleași texte din când în când. Acest lucru se datorează faptului că, odată cu creșterea nivelului spiritual, crește abilitatea de a înțelege textele, capacitatea de a le practica etc.
Cât timp trebuie să studiem?

Căutătorii în stadiul principal: În acest stadiu, trebuie să citim “doar pentru a citi”, adică pentru a dezvolta credința în Spiritualitate și în practica acesteia. Trebuie să citim textele sfinte care au puține sau nici o diferență între sensul literal și cel subînțeles.

Mai târziu, când începem să avem experiențe spirituale după ce practicăm Spiritualitatea, aceste pasaje se dovedesc a fi utile pentru confirmare. De exemplu, dacă experimentăm mirosul de tămâie fără să aprindem tămâia, nu ne simțim surprinși sau contemplați de aceasta, dacă am citit și ne dăm seama că este o experiență spirituală.

Căutători intermediari: În această etapă de învățare nu mai este atât de importantă, deoarece acum avem încredere în Spiritualitate.

Cel mai important

Dacă nu facem practică spirituală concomitent cu studiul , atunci există riscul de a nu progresa spiritual din cauza zădărniciei dobândite ca urmare a lecturii lacome și a cunoștințelor dobândite din ea. Nu există nici un substitut pentru practica spirituală și toate lecțiile noastre ar trebui să fie îndreptate spre atingerea unui nivel mai înalt de practică spirituală.

Citiți cea mai recentă postare a noastră: Poate fi spiritualitatea o evadare?